Obsah
Leto je preč a prichádzajúca jeseň nám ponúka zdravé a chutné sezónne suroviny, medzi ktoré jednoznačne patrí i tekvica. Obsahuje veľké množstvo prospešných látok, vlákninu, vitamín C a betakarotén. Nech sa páči, teraz ju môžete rafinovane zakomponovať do obľúbených lievancov.
Potrebujeme
- 1 odmerka Protein Fit 80 (30g)
- 1/3 šálky mletých ovsených vločiek
- 1/4 šálky strúhanej dyne
- 1/2 šálky vaječných bielkov
- 1/2 ČL škorice
- javorový sirup, orechy, ovocie podľa chuti
Postup
Proteín, ovsené vločky, strúhanú dyňu, vaječné bielka a pól lyžičky škorice spolu poriadne vymiešame. Vzniknutú hmotu opekáme na panvici z oboch strán. Lievance ozdobíme a môžeme podávať.
Na záver prípravy môžete použiť čerstvé, ale i lyofilizované ovocie podľa vášho výberu. Polejte javorovým sirupom a posypte orechmi.
Tip 1
Na lievance si môžete pripraviť chutný termix zmiešaním nízkotučného tvarohu a proteínu Micellar Casein, ktorý termix osladí i dodá správnu konzistenciu. Pre výraznejšie dosladenie pridajte rozpučený banán podľa chuti.
Pre čokoládovú variantu termixu použite Micellar Casein príchuť čoko-pomaranč. Takto pripravený termix servírujte na lievance.
Tip 2
Pre ľudí s laktózovou intoleranciou odporúčame nahradiť ProteinFit80 Vegan Proteinom alebo proteínom LactoFree 90.
Dobrú chuť!