Obsah
Potrebujeme (2 porcie)
- 2 hrnčeky mlieka
- 10 PL špaldovej krupice
- 1 odmerka Micellar Casein / LactoFree 90 / VEGAN PROTEIN
- čerstvé alebo lyofilizované ovocie podľa chuti na ozdobenie
Postup
- Do mlieka postupne za stáleho miešania pridávame špaldovú krupicu, až kým nevznikne hustejšia kaša.
- Vmiešame proteín a poriadne zmiešame, aby sa proteín s uvarenou kašou dobre premiešal.
- Kašu môžeme ochutiť škoricou, mletými orechmi, kokosom, ... podľa chuti
Tip 1
Pri intolerancii na lepok je vhodné použiť namiesto špaldovej krupice iný druh - napr. pohánkovú alebo ryžovú.
Tip 2
Pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou je vhodné použiť náhradu klasického mlieka - napr. sójové, makové alebo pohánkové mlieko.
Micelárny kazeín je vzhľadom na obsah laktózy vhodné nahradiť bezlaktózovou variantou proteínu, ktorým je LactoFree 90 (príchuť banán-čokoláda alebo malina) alebo VEGAN PROTEIN (príchuť čokoláda-pomaranč, čokoláda-višňa, čokoláda-škorica).
Tip 3
Krupicovú kašu si oslaďte medom, pridajte kvalitné kakao, mletú škoricu, domáci slivkový lekvár či strúhaný kokos.
Dobrú chuť!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zdroje
https://www.freepik.com/free-photo/semolina-porridge-butter-cinnamon-tea-pot-top-view_7570924.htm#page=1&query=semolina&position=3