Ingrediencie na prípravu
- 2 poháre mandľového mlieka (prípadne ako náhrada poslúži i iné mlieko rastlinného pôvodu)
- 2 banány
- 2 odmerky ProteinFit 80 banán
- stévia podľa chuti
- na ozdobenie: arašidové maslo, ovocie, listy medovky
Postup
Banány si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme zamraziť. Po zamrazení banány poriadne zmixujeme na hustú hmotu. Dávame pozor, aby bola hmota dostatočne vymixovaná dosiahutie jemnej a lahodnej zmrzlinovej chuti. Pridáme ProteinFit 80 (najvhodnejšie je použiť príchuť banán, ktorá podčiarkne zmrzline banánový chuťový akcent) a mandľové mlieko. Banány patria do kategórie najsladšieho ovocia, avšak, kto je milovníkom skutočne sladkej chuti, môže na dochutenie využiť stéviu. Prírodné sladidlo, ktoré pomáha pri chudnutí, reguluje hladinu cukru a znižuje krvný tlak. Ako posledný krok vytvorenú hmotu nalejeme do plastovej nádoby a dáme zamraziť.
Tip 1
Pre dosiahnutie ešte hustejšej konzistencie, môžete namiesto ProteinFit 80 použiť Micellar Casein, ktorý vďaka svojej schopnosti zahustiť a dochutiť rôzne krémy urobí vašu zmrzlinu hustejšou.
Tip 2
Na dozdobenie môžete použiť lyofilizované ovocie, ktoré môžete obmieňať pri každej príprave, a tým vždy dodať svojej obľúbenej zmrzline nový ,,šmrnc".
Dobrú chuť!