Obsah
Hrozienka sú významným zdrojom energie. Obsahujú prírodné cukry, ktoré poskytujú organizmu značnú dávku energie. V porovnaní s nezdravými maškrtami telu dodajú mnoho ďalších významných látok. Ak najbližšie pocítite v práci únavu, siahnite po hrozienkach, ktoré môžete skombinovať s obľúbenými orieškami (mandle, lieskové alebo vlašské orechy).
Hrozienka tiež pomáhajú telu zbaviť sa toxínov. Látky, ktoré obsahujú, najmä však horčík a draslík, pomáhajú z tela odstraňovať nahromadené škodlivé látky, a tak predchádzať rôznym ochoreniam.
Potrebujeme
- 100 g hrozienok
- 2 PL hnedého cukru
- 500 g tvarohu
- 3 vajcia
- 3 PL krupice
- 100 g jogurtu
- múka na vysypanie formy
- 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein - príchuť vanilka
Postup
Najskôr vymiešame všetky sypké suroviny a následne pridáme vajcia a nakoniec tvaroh. Všetko poriadne zmiešame. Vezmeme si formu na pečenie, vymažeme ju maslom a zľahka vysypeme múkou (alebo formu vyložíme papierom na pečenie).
Cesto nalejeme do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 35 - 60 minút (závisí od rúry).
Či je cesto upečené zistíme jednoducho - špajdľu pichneme do koláča - ak je po vytiahnutí obalená cestom, koláč ešte nie je upečený. Ak je suchá, koláč je hotový.
Tip
Ak ste cesto ovocím alebo hrozienkami neozdobili pred pečením, môžete ním ozdobiť vychladnutý koláč.
Dobrú chuť!