Obsah
Odborníci tvrdia, že pravidelná konzumácia pistácií po dobu aspoň jedného mesiaca môže znížiť hladinu cholesterolu až o 10 %. Stačí, keď sa naučíte konzumovať pistáciové orechy 5 dní v týždni. Za týždeň postačí zjesť hrsť pistáciových orieškov. Pistácie sú bohaté na minerálne látky. Svoje zastúpenie majú dôležité stopové prvky ako napríklad vápnik, draslík, fosfor či železo. Sú skvelou zásobárňou bielkovín - podiel bielkovín je až 20 %.
Potrebujeme
- 2 celé vajcia
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- 150 olúpaných nasekaných pistáciových orechov (neslaných a nepražených)
- 110 g trstinového cukru
- 80 g nasekaných mandlí
- 10 g kakaového prášku
- 160 g strúhanej horkej, vysoko percentnej čokolády
- 20 g masla
- 1 dávka (30 g) Micellar Casein
- tuk na vymastenie plechu
Postup
V mixéri vymiešame vajcia s 80 g cukru do peny. Pridáme pistácie, mandle, kakaový prášok, proteín a nastrúhanú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme zvyšný cukor.
Zľahka primiešame čokoládovo-orieškové cesto, ktoré sme vymiešali a nakoniec prilejeme vlažné rozpustené maslo.
Cesto nalejeme do dobre vymasteného plechu alebo formy na srnčí chrbát a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 50 minút pri 160 stupňoch.
Dobrú chuť!