LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

Vianočné pečenie - Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč
Vianočné pečenie - Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč

Vianočné pečenie - Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč

Vianočné pečenie - Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč

Ak radi zdravo maškrtíte, nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč je pre vás tou výbornou voľbou.

Obsah

Odborníci tvrdia, že pravidelná konzumácia pistácií po dobu aspoň jedného mesiaca môže znížiť hladinu cholesterolu až o 10 %. Stačí, keď sa naučíte konzumovať pistáciové orechy 5 dní v týždni. Za týždeň postačí zjesť hrsť pistáciových orieškov. Pistácie sú bohaté na minerálne látky. Svoje zastúpenie majú dôležité stopové prvky ako napríklad vápnik, draslík, fosfor či železo. Sú skvelou zásobárňou bielkovín - podiel bielkovín je až 20 %.

Potrebujeme

  • 2 celé vajcia
  • 2 žĺtky
  • 2 bielky
  • 150 olúpaných nasekaných pistáciových orechov (neslaných a nepražených)
  • 110 g trstinového cukru
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 10 g kakaového prášku
  • 160 g strúhanej horkej, vysoko percentnej čokolády
  • 20 g masla
  • 1 dávka (30 g) Micellar Casein
  • tuk na vymastenie plechu

Postup

V mixéri vymiešame vajcia s 80 g cukru do peny. Pridáme pistácie, mandle, kakaový prášok, proteín a nastrúhanú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme zvyšný cukor. 

Zľahka primiešame čokoládovo-orieškové cesto, ktoré sme vymiešali a nakoniec prilejeme vlažné rozpustené maslo.

Cesto nalejeme do dobre vymasteného plechu alebo formy na srnčí chrbát a vložíme do predhriatej rúry. 

Pečieme asi 50 minút pri 160 stupňoch.

Dobrú chuť!