Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu
25. November 2015
Aj napriek tomu, že muffiny nepatria medzi typické vianočné sladkosti, môžu pôsobiť ako príjemná zmena popri klasických, vianočných dezertoch a zároveň potešiť všetkých maškrtníkov v rodine i mimo nej. Muffiny sú veľmi chutné, zdravé a plné bielkovín vďaka pridanému proteínu.
Mandle majú vysoký obsah mononasýtených tukov, ktoré sú pre ľudský organizmus veľmi prospešné. Pozitívne pôsobia na kardiovaskulárny systém, znižujú cholesterol a výskyt kardiovaskulárnych ochorení. Vďaka vitamínu E, ktorý je v nich prítomný, vykazujú antioxidačné účinky.
Pravidelná konzumácia mandľovej múky prispieva k udržaniu optimálnej hladiny cukru v krvi. Mandle slúžia ako vhodná prevencia rakoviny hrubého čreva.
Potrebujeme
- 2 PL trstinového cukru / medu
- 50 g ovsených vločiek
- 50 g mandľovej múky
- 100 g jogurt
- 2 PL oleja (kokosového, orechového alebo olivového)
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 dávka Protein Premium Energy - nugát
- 2 PL maku
Postup
Všetky suroviny zmiešame spolu a miešame až kým vznikne riedke cesto.
Pečieme pri 180 °C dozlatista.
Tip 1
Do cesta môžete pridať kúsky čokolády, ktoré sa počas pečenia roztopia a urobia muffiny v spojení s nugátom ešte lahodnejšie.
Tip 2
Ak chcete vo vnútri muffiny džem, naplňte košík cestom len trošku, pridajte džem a následne doplňte košík cestom asi do 3/4.
Dobrú chuť :-)