LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

Vianočné pečenie - Bábovka s mrkvou a proteínom
Vianočné pečenie - Bábovka s mrkvou a proteínom

Vianočné pečenie - Bábovka s mrkvou a proteínom

Vianočné pečenie - Bábovka s mrkvou a proteínom

Túto bábovku si zamilujete - dá sa využiť ako ,,raňajková" bábovka, ktorú si stačí potrieť džemom, ale rovnako ju môžete túto jesť úplne samostatne, pretože si nevyžaduje absolútne nič. Je šťavnatá, zdravá a chuťovo výborná.

Obsah

Mrkvu pozná asi každý. Používame ju asi všetci, no málokto pozná aj jej kvality, hodnotu a silu. Mrkva je náš najbohatší zdroj betakaroténov, tie sa v organizme menia na vitamín A. 100 g mrkvy predstavuje až trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A. Mrkva je bohatá aj na vitamíny B,C,D a E. Obsahuje magnézium, vápnik i železo. Mrkva je plná antioxidantov a vlákniny. Na druhej strane obsahuje minimum tukov a cukrov. Mrkva je jednoducho vynikajúca plodina plná sily. Ak si chcete na sebe skúsiť pozitívne účinky mrkvy, mali by ste denne zjesť 1 - 2 surové mrkvy alebo vypiť pohár čerstvej mrkvovej šťavy.

Proteín LadyFit má nízku kalorickú hodnotu,chutí výborne, je sladený stéviou a obsahuje aminokyselinu L-lyzín, ktorá slúži na posilnenie imunity.

Potrebujeme

  • 280 g ovsených vločiek
  • hrsť strúhaných orechov
  • 1 dávka (30 g) proteín LadyFit - príchuť vanilka-smotana
  • 4 PL medu
  • 3 ks vajec
  • 2 PL olivového oleja / rozpusteného masla
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 jablko
  • štipku soli
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 2 PL kakao
  • hrsť hrozienok
  • maslo na vymastenie formy

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme na múku, mrkvu nastrúhame na drobno a v miske spolu zmiešame spolu s práškom do pečiva, štipkou soli a proteínom. Pridáme med, olivový olej, biely jogurt, citrónovú kôru, hrozienka, na kúsky nakrájané jablko a žĺtky.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne metličkou vmiešame do vzniknutej hmoty - cesto tak bude krásne nadýchané.
Vzniknuté cesto rozdelíme na 2 polovice - do jednej primiešame hrsť orechov, do druhej primiešame 2 PL kakaa.
Formu vymastíme maslom, vysypeme trochou múky z vločiek a striedavo vrstvíme cesto do formy až do naplnenia - orechové cesto, kakaové cesto, orechové cesto, kakaové cesto, ...
Pečieme približne 40 - 50 minút pri 180 stupňoch. 

Tip

Ak nemáte formu na bábovku alebo neobľubujete bábovky, kľudne si pripravte cesto napríklad do formy na muffiny. I tie budú istotne chutiť výborne. 
 
 
Dobrú chuť!
                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zdroje
<a href='https://www.freepik.com/photos/flower'>Flower photo created by wirestock - www.freepik.com</a>