LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

​Proteínové medovníky
​Proteínové medovníky

​Proteínové medovníky

​Proteínové medovníky

Pomaly, ale isto sa blíži najsladšie obdobie roka - vianočné sviatky a medovníky sú, samozrejme, ich neoddeliteľnou súčasťou. Snažte sa mať na sviatočnom stole prevažne zdravé dobroty, a tak si ich môžete vychutnať bez výčitiek. Tieto medovníky sú plné bielkovín, zdravé, rýchlo pripravené a navyše chutia božsky.

Obsah

Už samotnú prípravu medovníkov množstvo domácností realizuje každoročne ako spoločnú aktivitu s deťmi, ktorým prináša obrovskú radosť. Tie sa radujú, ochotne pomáhajú pri pečení a po dome sa rozplýva tradičná vôňa. Nech sa páči - mnohými milovaná vianočná atmosféra je tu znova!

Pečenie obľúbených medovníčkov, ich následné niekoľkohodinové ozdobovanie a pretekanie sa gazdiniek, ktorá z nich sa môže pýšiť krajšie ozdobenými medovníkmi, jednoducho, patrí k Vianociam.

Predstavte si, že takto krásne nazdobené medovníky sa dajú pripraviť zdravo a chutne zároveň, pričom sú plné bielkovín vďaka pridaniu proteínu. 

Potrebujeme

  • 140 g hladkej ovsenej múky
  • 140 g proteínu Wellness Daily Protein, príchuť natural
  • 2 vaječné bielky
  • 50 ml roztopeného masla
  • 3 PL medu
  • 2 PL perníkového korenia
  • ½ ČL prášku do pečiva

Postup

Všetky suché suroviny zmiešame zvlášť - teda miešame múku, proteín, prášok do pečiva a perníkové korenie. Následne pridáme všetky ostatné suroviny a opäť poriadne rozmiešame. Z hmoty vznikne jemné cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť aspoň 2 hodiny. 

Cesto následne vyvaľkáme cca na 5 mm hrúbku a vykrojujeme z neho rôzne tvary. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa krásne leskli. Medovníky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa pustiť do zdobenia.