Obsah
Už samotnú prípravu medovníkov množstvo domácností realizuje každoročne ako spoločnú aktivitu s deťmi, ktorým prináša obrovskú radosť. Tie sa radujú, ochotne pomáhajú pri pečení a po dome sa rozplýva tradičná vôňa. Nech sa páči - mnohými milovaná vianočná atmosféra je tu znova!
Pečenie obľúbených medovníčkov, ich následné niekoľkohodinové ozdobovanie a pretekanie sa gazdiniek, ktorá z nich sa môže pýšiť krajšie ozdobenými medovníkmi, jednoducho, patrí k Vianociam.
Predstavte si, že takto krásne nazdobené medovníky sa dajú pripraviť zdravo a chutne zároveň, pričom sú plné bielkovín vďaka pridaniu proteínu.
Potrebujeme
- 140 g hladkej ovsenej múky
- 140 g proteínu Wellness Daily Protein, príchuť natural
- 2 vaječné bielky
- 50 ml roztopeného masla
- 3 PL medu
- 2 PL perníkového korenia
- ½ ČL prášku do pečiva
Postup
Všetky suché suroviny zmiešame zvlášť - teda miešame múku, proteín, prášok do pečiva a perníkové korenie. Následne pridáme všetky ostatné suroviny a opäť poriadne rozmiešame. Z hmoty vznikne jemné cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť aspoň 2 hodiny.
Cesto následne vyvaľkáme cca na 5 mm hrúbku a vykrojujeme z neho rôzne tvary. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa krásne leskli. Medovníky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa pustiť do zdobenia.