Obsah
Potrebujeme:
- 3 vajíčka
- 100 g kvalitného masla + na vymazanie formy
- 200 ml 1,1% kefíru
- 180 g špaldovej múky hladkej + na vysypanie formy
- 100 g kvalitnej horkej čokolády, min. 74%
- 80 g trstinového cukru
- 100 g jablkového pyré bez cukru
- 100 g ryžovej múky
- 40 g bio kakaa
- 40 g Profi WHEY Protein (čokoláda)
- 9 g prášku do pečenia bez fosfátov
- 8 g sódy bikarbóny
- 300 g zrelých banánov (ideálne už s bodkami)
- štipku soli
Čas prípravy:
- 30 minút príprava
- 50 minút pečenie
Postup:
- Vajíčka, maslo a kefír vyberieme vopred z chladničky, aby mali izbovú teplotu a lepšie sa nám s nimi pracovalo.
- Rúru si rozohrejeme na 160 ˚C.
- Bábovkovú formu s priemerom 20 cm si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu.
- Medzitým, ako nám roztopená čokoláda trochu chladne, vymiešame si žĺtky s cukrom.
- K žĺtkom primiešame kefír a jablkové pyré.
- V druhej mise si zmiešame suché suroviny (múky, kakao, proteín, prášok do pečenia, sódu bikarbónu) a dôkladne premiešame metličkou.
- Do suchej zmesi vmiešame žĺtkovú zmes a následne primiešame aj roztopenú čokoládu s maslom.
- Banány popučíme vidličkou a pridáme do cesta.
- Z bielkov si vyšľaháme spolu so soľou tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame lyžicou do cesta. Hotové cesto vlejeme následne do pripravenej formy na bábovku.
- Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre cca 50 minút (veľmi záleží na tom, ako vám pečie rúra).
- Bábovka by po upečení mala byť stále vláčna, pozor, aby sa nám nepresušila.
TIP: Vychladnutú bábovku môžeme poliať roztopenou čokoládou.