2x protein + shaker gratis

Proteínová čokoládovo-banánová bábovka z kefíru
Proteínová čokoládovo-banánová bábovka z kefíru

Proteínová čokoládovo-banánová bábovka z kefíru

Proteínová čokoládovo-banánová bábovka z kefíru

Stačí pár jednoduchých krokov a za necelú hodinu máte na stole sladkú dobrotu, ktorá poteší každého milovníka čokolády.

Obsah

Potrebujeme: 

  • 3 vajíčka
  • 100 g kvalitného masla + na vymazanie formy
  • 200 ml 1,1% kefíru
  • 180 g špaldovej múky hladkej + na vysypanie formy
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády, min. 74%
  • 80 g trstinového cukru
  • 100 g jablkového pyré bez cukru
  • 100 g ryžovej múky
  • 40 g bio kakaa
  • 40 g Profi WHEY Protein (čokoláda)
  • 9 g prášku do pečenia bez fosfátov
  • 8 g sódy bikarbóny
  • 300 g zrelých banánov (ideálne už s bodkami)
  • štipku soli

Čas prípravy:

  • 30 minút príprava
  • 50 minút pečenie

Postup:

  1. Vajíčka, maslo a kefír vyberieme vopred z chladničky, aby mali izbovú teplotu a lepšie sa nám s nimi pracovalo.
  2. Rúru si rozohrejeme na 160 ˚C.
  3. Bábovkovú formu s priemerom 20 cm si vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu.
  5. Medzitým, ako nám roztopená čokoláda trochu chladne, vymiešame si žĺtky s cukrom.
  6. K žĺtkom primiešame kefír a jablkové pyré.
  7. V druhej mise si zmiešame suché suroviny (múky, kakao, proteín, prášok do pečenia, sódu bikarbónu) a dôkladne premiešame metličkou.
  8. Do suchej zmesi vmiešame žĺtkovú zmes a následne primiešame aj roztopenú čokoládu s maslom.
  9. Banány popučíme vidličkou a pridáme do cesta.
  10. Z bielkov si vyšľaháme spolu so soľou tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame lyžicou do cesta. Hotové cesto vlejeme následne do pripravenej formy na bábovku.
  11. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre cca 50 minút (veľmi záleží na tom, ako vám pečie rúra).
  12. Bábovka by po upečení mala byť stále vláčna, pozor, aby sa nám nepresušila.

TIP: Vychladnutú bábovku môžeme poliať roztopenou čokoládou.