Tri recepty pre zdravšie telo a štíhlejšie krivky
Vajíčkovo-proteínová nátierka
Potrebujeme:
- 4 vajíčka
- 3 trojuholníky taveného syra
- 50 g masla
- 2 odmerky Wellness Daily Proteín Kompava (príchuť natural)
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- 2 ČL horčice
- Pažítku
Postup:
Vajcia si uvarte natvrdo cca 10 minút. Po uvarení ich vložte do studenej vody, aby sa ľahko olúpali. Vychladnuté a olúpané vajíčka rozrežte na polovicu, vyberte žĺtky, dajte ich do malej misky, roztlačte a vymiešajte ich s maslom a syrom. Pridajte soľ, čierne mleté korenie, 2 odmerky Wellness Daily Proteínu Kompava – príchuť natural a vymiešajte. Bielky nakrájajte nadrobno a primiešajte k žĺtkovej zmesi. Nátierku na záver posypte čerstvou pažitkou a podávajte s bezlepkovým pečivom.
Ovsené guľôčky preliate javorovým sirupom
Potrebujeme:
- 1/2 šálky mletých ovsených vločiek
- 1/2 šálky mletých mandlí
- 1/3 šálky vody
- 1 dávku proteínu Kompava - ProteinFit 70
- 1ks bielok
- 1ks broskyňa
- 1/4 šálky nasekaných mandlí
- 1ČL škorica
- 1ČL javorového sirupu
Postup:
Rozohrejte si rúru na 200 ° C. Zmiešajte vločky, mleté mandle, vodu, Kompava proteín Fit 70, bielok, škoricu a vypracujte cesto. Nakrájajte broskyňu na väčšie kúsky a tvarujte guľôčky. Do stredu zmesy vložte kúsok broskyne a na záver každú obalte v nasekaných mandliach. Guľôčky pečte následne v rúre približne 20 minút. Podávajte ich preliate s javorovým sirupom, prípadne bielym jogurtom.
Jahodová nepečená torta
Potrebujeme:
- 500 g zrelých jahôd
- 600 ml bieleho jogurtu
- 10 plátkov želatíny
- 2 odmerky proteínu LadyFit Kompava - príchuť vanilka-smotana
- 0,5 dcl mlieka na zarobenie proteínu
- Stévia (podľa chuti)
Postup:
Jogurt nechajte zohriať na izbovú teplotu. Želatínové plátky vložte na chvíľu do studenej vody, aby napučali. Potom ich vyžmýkajte, dajte do misky a mierne zohrejte v mikrovlnke. Rovnaký postup môžete urobiť vo vodnom kúpeli. Následne v nádobe zmiešajte jogurt, stéviu a zarobený proteín Body Fit Kompava. Vmiešajte rozpustenú želatínu. Prichystajte si tortovú formu, ktorú vymažte olivovým olejom a vyložte ju potravinovou fóliou. Jahody umyte, očistite a nakrájajte na plátky. Väčšími plátkami jahôd vyložte dno a boky formy a vlejte 3/4 jogurtovej zmesi. Vyskladajte na jogurt zostávajúce jahody a na záver všetko zalejte zvyškom jogurtu. Misu zakryte a dajte asi na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Následne podávajte.