Nattokináza je prírodný enzým získavaný z tradičného japonského jedla natto, ktoré sa vyrába fermentáciou sójových bôbov pomocou baktérií Bacillus subtilis. Tento enzým je známy svojou výnimočnou schopnosťou podporovať rôzne telesné funkcie, vďaka čomu si získava popularitu na celom svete.
Nattokináza je používaná v ázijských krajinách na rôzne účely. V Japonsku sa používa už vyše 2000 rokov.
Nattokinase Plus obsahuje proteolytický enzým nattokinázu a inulín. Proteolytické enzýmy pracujú ako organické katalyzátory (urýchľovače) rozkladajúce veľké molekuly bielkovín (proteínov). Ak sa tieto proteolytické enzýmy užijú s jedlom, pomáhajú rozkladať bielkoviny z potravy na aminokyseliny, ktoré sú ľahko vstrebateľné tráviacim systémom. Ak sa však užijú nalačno, enzýmy sa vstrebávajú do krvi a dostávajú sa do tkanív, kde pôsobia systémovo a rozkladajú bielkoviny priamo v tele.
Nattokináza je enzým, ktorý sa špecificky zameriava na rozklad fibrínu, bielkoviny, ktorá zohráva kľúčovú úlohu pri tvorbe zrazenín v krvi. Fibrín je nerozpustný proteín vytvorený pri konečnej fáze zrážania krvi. Nachádza sa v cievach a krvnom riečišti. V pavučine vytvorenej z fibrínu sa zachytávajú krvné bunky. Pri veľkej pavučine môže dôjsť až k upchatiu ciev a následne k rozvinutiu rôznych srdcovo - cievnych ochorení. Nattokináza má schopnosť enzymaticky degradovať fibrín, čo môže napomáhať prirodzeným procesom v tele spojeným s rozkladaním zrazenín. Tento enzým sa často používa ako prírodný prostriedok, najmä v tradičnej japonskej medicíne, pre svoj potenciál zlepšiť rovnováhu v procese zrážania krvi.
Nattokinase Plus obsahuje:
- NSK-SD ®nattokináza
Výťažok z fermentovaných sójových bôbov, obsahuje 100 mg účinnej látky v 1 rastlinnej kapsule. Pod touto značkou je certifikovaná a čistá forma nattokinázy s unikátnym povolením pre umiestňovanie na trh v rámci EÚ. Enzymatická aktivita je 2000 FU (FU = (fibrinolytic unit) čo je jednotka degradácie fibrínu.) Čím je táto hodnota FU vyššia, tým je účinok rozkladu proteínov silnejší. - Inulín
Rozpustná vláknina, ktorá v tenkom čreve plní funkciu prebiotika pre probiotické kultúry. Slúži ako potrava pre vlastné dobré baktérie, ktoré vytvárajú vitamíny skupiny B a tie zlepšujú vstrebávanie enzýmu stenou tenkého čreva, čím je enzým organizmom maximálne využitý.