Obsah
Mrkva patrí medzi najznámejšie druhy zeleniny. Mnoho z nás pozná jej široké využitie v kuchyni, avšak mnohí netušia, že jej konzumácia prináša i množstvo nezanedbateľných benefitov ľudskému zdraviu. Obsahuje betakarotén, vitamíny B,C,D a E. Je bohatým zdrojom horčíka, vápnika i železa. Pravidelná konzumácia mrkvy napomáha k udržiavaniu zdravého zraku, znižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje trávenie i peristaltiku čriev vzhľadom na vyšší obsah vlákniny.
Potrebujeme
- 2 mrkvy
- 1 PL panenského olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL medu
- soľ a mleté čierne korenie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- nasekaný kôpor
- 1 dávka (35g) Wellness Daily Protein - príchuť natural
Postup
Najskôr si pripravíme základnú surovinu nátierky - mrkvu. Ošúpeme, nastrúhame na jemno a zľahka osolíme. Následne osolenú mrkvu necháme odkvapkať v sitku, čím ju zbavíme prebytočnej vody. Odkvapkanú mrkvu premiešame v mise s olivovým olejom, citrónovou šťavou, medom a korením. Vmiešame tvaroh, proteín a nasekaný kôpor. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a podľa chuti dochutíme soľou a korením, prípadne pridáme viac citrónovej šťavy.
Tip 1
Nátierku podávajte s domácim celozrnným pečivom, ideálne sa k nej hodí akákoľvek zelenina, rôzne pripravené jedlá z vajíčok či kvalitná šunka.
Tip 2
Okrem klasickej kombinácie s pečivom chutí výborne ako príloha k pečeným zeleninovým hranolkám či surovej nakrájanej zelenine.
Mrkvovú nátierku s proteínom skladujte v chladničke a spotrebujte do dvoch dní, avšak po jej ochutnaní určite v chladničke nezostane dlho bez povšimnutia.
Dobrú chuť!