Obsah
Jačmenný sirup je prírodným sladidlom, ktorý sa vyrába hydrolýzou jačmenného škrobu s využitím prírodných sladových enzýmov. Vďaka svojmu zloženiu a nižšiemu glykemickému indexu nezaťažuje trávenie. V porovnaní s bežným cukrom nespôsobuje prekyslenie žalúdka (má vyššie pH), a tak zabraňuje vyplavovaniu niektorých dôležitých minerálov z ľudského organizmu.
Potrebujeme
- 400 g pohánkovej múky
- 250 g kokosového oleja
- 3 PL jačmenného sirupu
- 80 g horkej čokolády
- 3 odmerky (3 x 30 g) ProteinFit 80 ,príchuť čokoláda
- 2 PL kakaa
- 80 g makadamových orechov
- sladidlo podľa chuti
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame spolu a pridáme nasekanú čokoládu a makadamové orechy. Poriadne premiešame a vytvorené cesto dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky. Po niekoľkých hodinách cesto vyberieme a tvarujeme malé cookies, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Dobrú chuť!