Potrebujeme:
Základné cesto:
- 1 šálka mandlí (cca 200g)
- 15 - 20 vykôstkovaných ďatlí (270 – 300 g)
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
Náplň:
- 3 avokáda
- šťava z 1 a 1/2 limetky
- 150 ml javorového sirupu prípadne agáve sirup
- 2 polievkové lyžice kokosového mlieka
- 1 limetka a niekoľko lístkov mäty na ozdobu
- 2 odmerky Micellar Casein príchuť vanilka – citrón/limetka
Postup:
Začneme so základným cestom. Mandle rozmixujeme v kuchynskom robote alebo mixéri na menšie kúsky (nie na múčku). Pridáme ďatle, kokosový olej a pokračujeme v mixovaní, kým ďatle nebudú rozmixované a nebudú sa lepiť. Cesto vložíme do tortovej formy s priemerom cca 18 cm a rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Správne cesto by malo byt husté a tuhé. Pripravíme náplň – vykôstkované a olúpané avokáda vložíme do mixéra. Pridáme limetkovú šťavu, javorový sirup, kokosové mlieko a 2 odmerky Micellar Caseinu s príchuťou vanilka – citrón/limetka. Všetko dobre rozmixujeme, až kým má náplň hladkú krémovú konzistenciu. Pripravenú náplň dáme na mandľovo-ďatlové cesto a rozotrieme. Na 90 minút vložíme koláč do mrazničky, aby stuhol. Po vytiahnutí dozdobíme limetkovou kôrou a mätou.
Dobrú chuť :-)