LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

Kĺby a kĺbová výživa

Kĺby a kĺbová výživa

S vekom sa opotrebenie kĺbov zvyšuje, najmä u športovcov a ľudí ťažko fyzicky pracujúcich. Ale aj ľudia so sedavým zamestnaním majú problémy v dôsledku nedostatočného pohybu, zlého a dlhého sedenia.

Obsah

Chondroitín, glukosamín a ďalšie látky vyvolávajú efektívnu obnovu kĺbových lôžok a chrupaviek a zlepšenie celkovej pohyblivosti. Dochádza k obnove hladkého povrchu kĺbových plôch a lôžok a na odstránenie dlhodobých bolestí.

Aké látky chránia a regenerujú naše chrupavky?

Glukosamín je látka, z ktorej si organizmus vytvára štrukturálne zložky kĺbových chrupaviek. Množstvo glukosamínu vytváraného v organizme s vekom klesá, čo spôsobuje, že chrupavky kĺbov sa opotrebovávajú. Dodanie glukosamínu do organizmu chráni, regeneruje povrchy kĺbov a má tiež výrazné protizápalové účinky.

Niektorí ľudia vekom strácajú schopnosť vytvárať dostatočné hladiny glukosamínu. Následkom je, že chrupavka stráca svoju schopnosť správať sa pružne a tlmiť nárazy. V postihnutých kĺboch ​​dochádza k značnému poškodeniu chrupavky, po ktorom nasleduje stuhnutie, bolesti, deformácia a obmedzenie pohybu v kĺboch.

Začiatok osteoartrózy môže byť nenápadný - ranná stuhnutosť kĺbov.

Chondroitín chráni kĺby pred poškodením tým, že stimuluje produkciu hlavných zložiek kĺbovej chrupavky, priťahuje a viaže vodu.

MSM (metylsulfonylmetán) je zdrojom organicky viazanej síry. Nedostatočné hladiny biosíry v organizme môžu viesť k neschopnosti organizmu obnovovať poškodené tkanivá, pretože síra je dôležitá pri produkcii kolagénu a obnove štruktúry poškodených tkanív.

MSM tiež zohráva dôležitú úlohu pri zmierňovaní bolesti spôsobenej zápalom, reguluje presun tekutiny v tkanivách udržiavaním pružnosti bunkových membrán, čo je dôležité pre zmiernenie opuchov.

Pankreatické enzýmy po ich užití 1 hodinu pred jedlom sa vstrebávajú z tráviaceho traktu a po vstrebaní do krvi sa krvným obehom dostávajú do tkanív a orgánov poškodených zápalom - regulujú a optimalizujú priebeh zápalu tým, že sú schopné štiepiť látky vznikajúce pri zápale, ktoré poškodzujú a umožňujú šírenie zápalovej reakcie.

Ako proteolytické enzýmy štiepiace bielkovinové molekuly účinne likvidujú mediátory zápalu, ktoré sú prevažne bielkovinové povahy. Urýchľujú aj vstrebávanie opuchov a zlepšujú prekrvenie v postihnutej oblasti. Tým sa urýchli regenerácia poškodeného tkaniva.

Ako sa starať o kĺby?

  • Schudnite: nadváha spôsobuje nadmerné zaťaženie kĺbov, ktoré vedie k ich postupnému ničeniu.
  • Pohybujte sa: ravidelný pohyb je pre zachovanie hybnosti kĺbov to najlepšie.

  • Jedzte s rozumom: Zabudnite na polotovary. Do jedálnička zaraďte obilniny, strukoviny, ovocie a zeleninu, mäso, ryby a mliečne výrobky.
  • Vyživujte kĺby: Zvýšte príjem vápnika a vitamínu D a K. Na to by mali myslieť ľudia s nadmernou fyzickou záťažou, či už v práci alebo pri športe.
  • Pite: Málo vody spôsobuje zvýšenú únavu, poruchu obličiek, ale aj bolesť kĺbov.
  • Seďte rovno.
  • Nepodceňujte zranenie: pokiaľ si zraníte kĺby, nepodceňujte to. Úraz môže prejsť do nezvratnej traumatickej zmeny, napríklad do osteoartrózy.
  • Pozor na myš: častými pohybmi myši pri počítači sa ničia kĺby aj šľachy.

Ako sa správne stravovať?

  • Päťkrát denne ovocie a zeleninu.

  • Obmedzte jedlá z bielej múky, s obsahom cukru a priemyselne spracované polotovary
  • Z olejov používajte rastlinné za studena lisované s vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín - Omega-3
  • Znížte príjem bielkovín z mäsa a údenín
  • Dbajte na bohatý prísun vitamínov
  • Čerstvé domáce produkty
  • Polovicu dennej stravy by mala tvoriť surová strava
  • Jedzte morské ryby
  • Vypite počas dňa dva až tri litre tekutín