Potrebujeme:
- 500 g zrelých jahôd
- 600 ml bieleho jogurtu
- 10 plátkov želatíny
- 2 odmerky BodyFit vanilka-toffee + 0,5 dcl mlieka na zarobenie
- stévia (podľa chuti)
Postup:
- Jogurt nechajte zohriať na izbovú teplotu.
- Želatínové plátky nechajte chvíľu v studenej vode, aby napučali. Potom je vyžmýkajte, dajte do misky a trošku zohrejte v mikrovlnke. Rovnaký postup môžete urobiť vo vodnom kúpeli.
- V mise zmiešajte jogurt, stéviu a zarobený proteín. Vmiešajte rozpustenú želatínu.
- Prichystajte si väčšiu misu, vymažte ju olivovým olejom a vyložte potravinovou fóliou. Jahody umyte, očistite a nakrájajte na plátky. Väčšími plátky jahôd vyložte dno a boky misy. Vlejte 3/4 jogurtovej zmesi. Vyskladajte na jogurt zostávajúce jahody. Vlejte zvyšok jogurtu.
- Misu zakryte a dajte asi na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Zthnutú tortu vyklopte z misy na tanier a nakrájanú podávajte.