Kapustné listy pokrájajte na rezance a podávajte ako šalát.
Potrebujeme:
½ šálky červenej cibule , plátky veľmi tenké
1 PL jablčný ocot
½ šálky horúcej vody
1 kel soľ
1 dávka prírodného sladidla Stévia 1 : 1
2 PL pomarančového džúsu
1 PL octu balsamico ½ lyžičky cesnakového prášku
1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry
1 šálka strúhanej mrkvy
1 šálka červenej kapusty, jemne nasekanej
½ šálky nasekaných sušených paradajok, namočené v teplej vode po dobu 10 minút
2 polievkové lyžice olivového oleja
semienka na posypanie
Postup:
1. Červenú cibuľu a jablčný ocot v malej miske s horúcou vodu přemýchame.
2. Nechajú cibuľu s nálevom po dobu 15 minút odležať.
3. Nakrájame kapustu, pridáme soľ, pomarančovú šťavu, ocot balsamico, cesnakový prášok, steviu, pomarančovú kôru a vymiešame vo veľkej mise. Necháme zmäknúť. Pridáme mrkvu, sušené paradajky, červenú kapustu, nakladanú červenú cibuľu a olej.
4. Dobre zmiešame. Posypeme semienkami.
Dobrú chuť !!!