Obsah
Ingrediencie
Cesto:
- 7 ks vajíčok
- 140 g kokosového cukru
- štipka soli
- 70 g kakaa
Krém:
- 200 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (33%)
- 250 g roztierateľného tvarohu
- 2 odmerky ProteinFit 80 príchuť vanilka
Ešte budeme potrebovať:
- džem podľa vlastného výberu (na potretie cesta)
- 200 g mrazeného ovocia (maliny, čučoriedky)
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Časť snehu a preosiate kakao zapracujeme do žĺtkovej peny. Následne primiešame zvyšný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne natrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Upečený korpus pretočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť natrieme džemom.
Všetky ingrediencie na tvarohový krém spolu vyšľaháme spolu s ProteinFit 80 a rovnomerne nanesieme na džem. Do krému poukladáme mrazené ovocie, prikryjeme druhou časťou cesta, opatrne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.