Podpora chudnutia
Kto by nechcel byť krásny a štíhly? Existuje množstvo prístupov k dosiahnutiu ideálu štíhlosti, ale často sú spojené s pocitmi hladu a nespokojnosti. Nedostatočná disciplína môže viesť k rýchlemu zlyhaniu týchto metód. Pokiaľ je vašim cieľom naozaj schudnúť, redukcia tuku je nevyhnutná a prospeje tiež vášmu zdraviu. Muži majú v priemere 10 % tuku v tele a u žien je to 15 %. Kľúčovým faktorom v redukčnej rovnici je cvičenie, ale aj výživa zohráva dôležitú úlohu.
Riziká spojené s hladovkou
Rýchla snaha schudnúť môže viesť k nežiadúcemu úbytku hmotnosti, ktorý zahŕňa stratu tuku, svalov, vody a veľkosti orgánov. Častým prístupom je obmedzenie kalórií, čo môže spôsobiť stratu dôležitých živín, najmä bielkovín.
Ak je úbytok hmotnosti vyšší ako 0,9 kg za týždeň, dochádza k strate viac ako len tuku. Je vhodnejšie postupovať pomaly a rovnomerne, aby ste predišli jojo efektu. Pozor na drastický prístup, ako je hladovanie, môže viesť k rýchlemu návratu na pôvodnú hmotnosť.
Ako chudnúť zdravo
Proteíny
Zabezpečte si zdravé a udržateľné chudnutie prostredníctvom prísunu proteínov, ktoré podporujú spaľovanie tukov rôznymi spôsobmi. Jedlá s vyšším obsahom proteínov vás zasýtia na dlhší čas.
Kofeín a extrakt zo zeleného čaju
Kofeín podporuje uvoľňovanie epinefrínu a stimuluje rozklad tukov. Po niekoľkých hodinách zvyšuje termogenézu, čo znamená vyššie spaľovanie kalórií a tvorbu energie a tepla.
L-Karnitín
Táto aminokyselina funguje ako prepravca mastných kyselín do svalov, kde sa spaľujú na energiu. Je nevyhnutná pre efektívny metabolizmus tukov.
Chróm
Stopový prvok, ktorý podporuje správne fungovanie inzulínu, dôležitého hormónu pre premenu potravy na energiu. Pomáha znižovať pocit hladu, zvyšuje spaľovanie kalórií a prispieva k tvorbe a udržiavaniu svalovej hmoty.
Koreň Yucca
Stará rastlina, ktorá rastie v Južnej Amerike, Afrike a Ázii, obsahuje množstvo vlákniny, potázia, cholínu a vitamínu C. Pomáha telu zbaviť sa toxínov a usadenín. Ideálna, ak potrebuje vaše telo celkovú očistu.
Chitosan
Cukor z vonkajších vrstiev homárov, krabov a kreviet, ktorý dokáže viazať tuky a cholesterol, čím bráni ich vstrebávaniu v tele.