LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

Bylinkový kurací špíz
Bylinkový kurací špíz

Bylinkový kurací špíz

Bylinkový kurací špíz

Rozdelenie bylín a ich používanie pri príprave mäsa

Tymián, rozmarín – jahňacina, pri králikovi treba s nimi zaobchádzať trošku opatrne
Bazalka – ryby, hydina
Petržlenová vňať – vždy a všade
Šalvia a oregano – divina
Rozmarín, bazalka, ligurček – hovädzina
Cesnak, tymián, rozmarín, šalvia – bravčovina; Pri príprave tohto druhu mäsa treba koreniny vždy kombinovať s cibuľou alebo slaninou, pretože má špecifickú chuť.
Kôpor – ryby, do zeleninových jedál, omáčky na studeno, jogurtové dipy pri grilovačke

 

Potrebujeme:

500g nové zemiaky
3PL nasekaná petržlenová vňať, mäta, pažítka
6PL olivového oleja
2PL citrónovej šťavy
500g kuracie prsia
1ks červená cibuľa
1ks červená paprika
1ks citrón
8ks malé paradajky
2ks zelená paprika
2ks strúčik cesnaku
4PL olivového oleja
2PL biely vinný ocot

Postup:
1/ Zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode po dobu 10-15minút a dáme vychladiť.
2/ Zmiešame bylinky, olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie do veľkej misky a pridáme kura a zemiaky.
3/ Nakrájame cibuľu na 6 kusov a oddelíme vrstvy.
4/ Pridáme cibuľu a korenie na marinádu a dôkladne premiešame.
5/ Zmiešame paradajky, chili, cesnak, ocot, olej, soľ a korenie v jednej miske.
6/ Naťahujeme kura, zemiaky, paprika a cibuľa na 8 špajdlí a ako posledný kus dáme citrón.
7/ Grilujeme na strednej teplote po dobu 5-6minút z každej strany.
8/ Podávame s Proteínovým dresingom-Kompava a čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!!!