Bezlaktózová bábovka s proteínom
Bezlaktózová bábovka s proteínom

Bezlaktózová bábovka s proteínom

Bezlaktózová bábovka s proteínom

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na dezert, ktorý si zamilujú všetci, vrátane tých, ktorí sú alergický na laktózu, táto čokoládová bábovka je tou pravou voľbou.

Obsah

Potrebujeme: 

  • 125  g hladkej múky
  • 125 g polohrubej múky
  • 2 odmerky Vegan proteínu
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  • 10 dkg krištáľového cukru
  • 1 dl oleja
  • 1,5 dl vody
  • 2 lyžice kakaa

Postup:

  1. Štyri žĺtka vyšľaháme s cukrom do biela.
  2. Pridáme olej, vodu, múku, prášok do pečiva, Vegan proteín a soľ. Všetko spolu zmiešame.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý postupne jemne vmiešame do cesta.
  4. Keď je cesto vymiešané, pomaly ho nalejeme do silikónovej formy. Trošku cesta si ale odložíme do inej nádoby a zmiešame ho s 2 lyžicami kakaa.
  5. Následne cesto s kakaom vylejeme taktiež do silikónovej formy.
  6. Zoberieme si dlhú špajdľu a pomaly rozmiešame bledé a tmavé cesto – vzniknú nám tak zaujímavé 2-farebné vzory.
  7. Cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry na 175 °C., približne 35 až 40 minút.