Obsah
Ak už máte pripravené klasické medovníky a vianočné zákusky, možno ešte zmeníte názor a pripravíte si ešte tento rýchly, chutný a zdravý dezert. Zmiznú z vianočného stola okamžite, pôjdu doslova na dračku.
Použitý Vegan proteín má naozaj výbornú chuť, je ľahko vstrebateľný a vôbec nezaťažuje žalúdok. Je obohatený o vitamíny skupiny B, vitamín D3 a o BCAA. Je vhodný aj pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou, alergiou na lepok, vegánov, vegetariánov i diabetikov.
Potrebujeme
- 1 ks banán
- ¼ šálky kokosovej múky
- ¼ šálky mandľovej múky
- 2 lyžice mandľového masla
- 2 lyžičky javorového sirupu
- 1 ČL škorice ¼ muškátového oriešku
- 2 odmerky (2 x 30 g) Vegan proteínu - príchuť čokoláda/škorica
Na obaľovanie
- 1 PL kokosového cukru
- 1 PL mletej škorice
Postup
V mise roztlačíme vidličkou banán, primiešame mandľové maslo a javorový sirup. V druhej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu a muškátový orech.
Do banánovej kaše pridáme suché prísady a miešame kým sa nevytvorí cesto. Hotové cesto rozdelíme na 13 rovnomerne veľkých gúľ.
V plytkej miske rozmiešame kokosový cukor so škoricou. Každú guľôčku v zmesi obalíme a vložíme do papierového košíčka.
Skladujeme v uzatvorenej nádobe a v chlade.
Dobrú chuť!