LIMITOVANÁ AKCIA 1 + 1 kolagénových tyčiniek Joint Bar čokoláda-banán   

Bábovka s Protein Premium Energy
Bábovka s Protein Premium Energy

Bábovka s Protein Premium Energy

Bábovka s Protein Premium Energy

Neviem, ako ste na tom s varením a pečením, ale ja osobne mám tieto aktivity rada. Nie som žiadna špecialistka a vychytené a typické dobroty starých mám vôbec neovládam. Naopak, rada skúšam nové a pestré recepty, ktoré mi chutia a nezaťažia žalúdok. Snažím sa o kombináciu ingrediencií, ktoré nášmu telu poskytnú vitamíny a určitú výživnú hodnotu. V nasledujúcich riadkoch vám poskytnem môj vyskúšaný recept na chutnú bábovku bez múky a cukru v kombinácii s výrobkom PROTEIN PREMIUM ENERGY od spoločnosti KOMPAVA :).

Čo budeme potrebovať:

  • 4-5 polievkových lyžíc PROTEIN PREMIUM ENERGY
  • 2 vajíčka
  • 2-3 polievkové lyžice kokos
  • 100g horká čokoláda
  •  500g červená repa *
  • 2-3 polievkové lyžice kakao
  •  1 polievková lyžica kokosový olej (nie je nevyhnutný)
  • 2-3 polievkové lyžice slnečnicové semienka (podľa chuti)
  • 1-2 polievkové lyžice agávový sirup prípadne med (podľa chuti)

 * ak sa niekomu z vás červená repa zdá nie príliš lákavá, môže ako alternatívu použiť rozmixované ovsené vločky, mne to však vyhovuje viac v kombinácii s červenou repou

Postup prípravy:

Myslím, že je veľmi jednoduchý. Najviac času zaberie príprava červenej repy, ktorú je potrebné najskôr olúpať a uvariť domäkka (trvá to približne hodinu – musíme to priebežne kontrolovať). Po vychladnutí ju nastrúhame na strúhadle. Následne pridáme vajíčka, proteín, kokos, kakao, kokosový olej (rozpustený), slnečnicové semienka a med. Horkú čokoládu môžeme buď nastrúhať alebo rozpustiť vo vodnom kúpeli prípadne s kokosovým olejom a pridať k ostatným ingredienciám. Všetko následne dôkladne premiešame, necháme 5 minút postáť a nalejeme do silikónovej bábovkovej formy. Jasne, že sa môže použiť aj forma klasická, tú však musíme vymazať – ja používam kokosový olej a posypem kokosom. Pečieme cca 40-45 minút pri 180 stupňoch.

 Prajem dobrú chuť ! :)

Katka Berešová