Látka, označovaná ako vitamín U, môže mať pozitívny vplyv na enzymatické funkcie a podporu tráviaceho systému, najmä žalúdka. Táto prírodná zložka sa prirodzene nachádza v potravinách, ako je kapusta, listy zelenej zeleniny a žĺtok. Jej hlavnou úlohou je udržiavať optimálne pH v žalúdku tým, že môže prispieť k regulácii vylučovania žalúdočných štiav. Okrem toho sa na základe štúdie Dr. Garnett Cheney predpokladá, že prispieva k ochrane sliznice žalúdka a podporuje celkovú funkciu tráviaceho systému (1). Vitamín U sa považuje za prírodný výživový doplnok, ktorý môže posilňovať imunitný systém, podporovať detoxikačné funkcie organizmu a znižovať hladinu tuku a cholesterolu v krvi.
Produkt VITAMIN U obsahuje látku nazývanú methyl-methionin sulfonium chlorid, ktorá je derivátom aminokyseliny metionínu (dehydrovaná forma šťavy z kapusty).
Jedna kapsula tohto výživového doplnku obsahuje 500 mg účinnej látky.
Dr. Garnett Cheney bol lekár a výskumník z oblasti gastroenterológie, ktorý žil v 20. storočí. Dr. Cheney bol známy svojím výskumom v oblasti gastrointestinálneho traktu a liečby žalúdočných vredov. "Vitamín U" bol názov, ktorý Dr. Cheney v roku 1952 dal látke nájdenej v kapustovej šťave. Na 13 pacientoch počas 5 mesačného výskumu skúmal vplyv vitamínu U na žalúdočné a dvanástnikové vredy. Pacientom denne podával čerstvú šťavu z kapusty a tak zistil, že jej konzumácia urýchlila proces hojenia vredov (1).